2010-01-19 08:00Pressmeddelande

Johan Molin ny VD på Falu Rödfärg

Johan Molin tillträder som ny VD på Falu Rödfärg den 1 februari och ska fortsätta den utstakade vägen med att vidareutveckla ett av Sveriges mest kända varumärken. Johan Molin är 42 år och kommer närmast från rollen som marknadschef på Falu Rödfärg.

Falu Rödfärg har under de senaste åren genomfört en framgångsrik strategiförändring som har handlat om att utveckla varumärket och skapa en fungerande försäljnings- och marknadsorganisation. Med ett lyckosamt 2009 då försäljningen ökade med 20 % är det nu dags att sätta nya mål för varumärket och företaget.

”Det ska bli oerhört stimulerande att tillsammans med medarbetarna få fortsätta att utveckla samarbetet med återförsäljare och att ta varumärket Falu Rödfärg in i framtiden.”, säger Johan Molin. ”Vårt mål är att erbjuda det allra bästa inom rödfärg och att erbjuda våra kunder värdeskapande koncept för färgbranschen och det förutsätter en ingående förståelse av marknaden och modet att våga ta nya grepp.”

Pernilla Wigren, har valt att gå vidare efter nästan nio år som vd i företaget: ”Det känns väldigt roligt att få lämna över till Johan eftersom han kommer att arbeta vidare utifrån den plattform vi gemensamt skapat de senaste åren. Framtiden för Falu Rödfärg ser verkligen ljus ut!”

Pressbild på Johan Molin

För mer information:

Johan Molin

vd Stora Kopparbergs Bergslags AB

Tel. 023-78 27 10, 070-573 27 73

johan.molin@falurodfarg.com

www.falurodfarg.com


Om Falu Rödfärg

Falu Rödfärg är ett av Sveriges äldsta aktiebolag, grundat 1764 som Stora Kopparbergs Bergslags AB. Idag är företaget ett fristående dotterbolag inom Stora Enso. Även som varumärke är Falu Rödfärg ett av landets äldsta. I snart 250 år har Falu Rödfärg tillverkats enligt samma grundrecept, med det unika, naturpigmentet från Falu Gruva. Den mineralrika färgen ger skyddande och bevarande egenskaper på trä och pigmentets naturliga kiselkristaller ger en äkta lyster åt alltifrån sjöbodar, torp och lador till offentliga byggnader och arkitektritade villor.