2017-11-17 08:30Pressmeddelande

Falu Rödfärgs exklusiva designfiltar lanseras i två nya färger

null

Falu Rödfärg utökar sitt inredningssortiment ytterligare genom samarbetet med formgivaren Mia Svalänge, känd för sin modernisering av traditionell svensk brukskonst. Lagom till den kalla vintern presenteras två nya filtar vars design fortsätter att väva samman historien om Falu Rödfärg med det svenska landskapets unika karaktär.

För två år sedan påbörjade Falu Rödfärg ett designsamarbete med formgivaren Mia Svalänge. Resultatet blev en filt där varje färgskiftning berättar en egen del av Sveriges historia. Nu utökas kollektionen filtar med två nya tolkningar av rödfärgens relation till den svenska naturen.

Hemlängtan
Filten som fått namnet Hemlängtan är skapad med inspiration från rödfärgens djupa rötter i den svenska traditionen. En stor, härlig, röd ”vägg” i högkvalitativ ull som lånat sin randning från originalfilten men är vävd i olika röda nyanser. På samma sätt som de faluröda fasaderna vilar tryggt i vår svenska utomhusmiljö kan den röda filten utgöra en varm, vänlig och trygg punkt i människors hemmiljö.

Vintervärme
Lika speciellt som vårt land är på sommaren, lika exotiskt är det på vintern. Filten som fått namnet Vintervärme har likt Hemlängtan fått sin randning hämtad från originalfilten men är vävd i dova blå färgnyanser. Randningen är hämtad från originalfilten, där de olika fälten representerar åkrarna, ängarna, sjöarna, bergen och skogarna, men nu är de snöklädda.

Filtarna är tillverkade i 100 procent ull som ger den mjuka, sköna värme som bara äkta naturmaterial kan ge. Från och med i slutet på november finns de tillgängliga hos utvalda återförsäljare och i Falu Rödfärgs webbshop.

Mått: 130x200 cm. Pris:3499 kr/st.

Högupplösta bilder finns att ladda ner här.

I över 250 år har Falu Rödfärg tillverkats enligt samma grundrecept, med det unika naturpigmentet från Falu Gruva. Den mineralrika färgen ger skyddande och bevarande egenskaper på trä och pigmentets naturliga kiselkristaller ger en äkta lyster åt alltifrån sjöbodar, torp och lador till offentliga byggnader och arkitektritade villor. Med ett växande sortiment av produkter kopplade till hus och hem bidrar Falu Rödfärgnumera även med en speciell hemkänsla inomhus. Falu Rödfärg Filtar och Sittunderlag är designade av formgivaren Mia Svalänge och tillverkad i högkvalitativ ull. Ett stycke svensk brukskonst, som i sin förrädiskt enkla grafiskaform berättar historien om Falu Rödfärg och dess roll i det svenska landskapet.


Om Falu Rödfärg

Falu Rödfärg är ett av Sveriges äldsta aktiebolag, grundat 1764 som Stora Kopparbergs Bergslags AB. Idag är företaget ett fristående dotterbolag inom Stora Enso. Även som varumärke är Falu Rödfärg ett av landets äldsta. I snart 250 år har Falu Rödfärg tillverkats enligt samma grundrecept, med det unika, naturpigmentet från Falu Gruva. Den mineralrika färgen ger skyddande och bevarande egenskaper på trä och pigmentets naturliga kiselkristaller ger en äkta lyster åt alltifrån sjöbodar, torp och lador till offentliga byggnader och arkitektritade villor.