2021-10-21 05:00Pressmeddelande

Falu Rödfärg firar Vasaloppet 100 år – startar eget Ski Team

Fotograf Ulf PalmFotograf Ulf Palm

Vasaloppet firar 100-årsjubileum nästa år och Falu Rödfärg deltar i firandet genom att bland annat anordna ett eget Ski Team. Falu Rödfärg har ingått ett treårigt samarbete med Vasaloppet och är värd för Öppet Spår, det populära motionsloppet på skidor som arrangerats sedan 1979. Falu Rödfärg Ski Team är skidlaget för folket, där gemenskap och glädje går före elitsatsning. 

100 år – 100 deltagare

Ung som gammal och deltagare från hela Sverige kan ta en plats i Falu Rödfärgs Ski Team – ett team bestående av 100 skidåkare som vill dela härlig gemenskap och glädje. Det är först till kvarn som gäller för att ta en plats i Falu Rödfärg Ski Team. Platserna erbjuds till ett förmånligt pris, som också inkluderar en uppsättning skidkläder. Anmälan görs på www.falurodfarg.com/ski-team

– Eftersom det är Vasaloppets 100-årsjubileum föll det sig naturligt att vi erbjuder just 100 platser i vårt Ski Team. Att man under Öppet Spår deltar och åker på egna villkor går helt i linje med Falu Rödfärgs ambitioner för laget där skön laganda värdesätts, inte din prestation. Vi ser fram emot att sätta färg på Öppet Spår, säger Martin Haglind, försäljningschef på Falu Rödfärg. 

Träningsläger med Rikard Tynell

För de deltagare som vill slipa på formen anordnas ett träningsläger under ledning av den officiella Vasaloppscoachen Rikard Tynell. Lägret, som erbjuder 30 platser från Ski Teamet, pågår mellan den 14-16 januari och inkluderar två nätter med helpension på fyrstjärniga Mora Hotell - beläget 100 meter från Vasaloppets målgång. Madshus som är officiell leverantör av pjäxor och skidor till Vasaloppet är också partner till lägret och kommer att ha representanter på plats och erbjuda testning av den senaste skidutrustningen. 

Ett genuint samarbete

Falu Rödfärg och Vasaloppet, två symboler för Sverige som båda är förknippade med gemenskap, tradition och Dalarna. Båda med anor från förr och modet att möta framtiden. Falu Rödfärg ser fram emot att dela glädjen och att få fira hundraåringen.

– Vi är stolta och glada över detta samarbete och vår nyfunna vänskap! Genom att bjuda på falukorvsmackor och hejarop under loppet vill vi peppa alla skidåkarna i Öppet Spår. Vi ser fram emot att utveckla deltagarnas upplevelse med vår närvaro i Vasaloppet och vi smider fler spännande planer, säger Martin Haglind. 

För att ta en plats i Falu Rödfärg Ski Team finns anmälan på www.falurodfarg.com/ski-team

Följ Falu Rödfärgs sociala medier för att ta del av uppladdning och inspiration inför loppet och uppdateringar på plats under Öppet Spår.


Om Falu Rödfärg

I över 250 år har Falu Rödfärg tillverkats enligt samma grundrecept, med det unika, naturpigmentet från Falu Gruva. Den mineralrika färgen ger skyddande och bevarande egenskaper på trä och pigmentets naturliga kiselkristaller ger en vacker lyster åt sjöbodar, torp och lador till offentliga byggnader och arkitektritade villor. Idag är företaget ett fristående dotterbolag inom Stora Enso. Som varumärke är Falu Rödfärg ett av landets äldsta.


Kontaktpersoner

Martin Haglind
Försäljningschef
Martin Haglind