2022-02-28 06:00Pressmeddelande

Falu Rödfärg bildar eget elitteam till Vasaloppets 100-årsjubileum

Två elitskidåkare, Simon Andersson och Karl-Johan Westberg, kommer tillsammans att bilda ett tävlingsteam för Falu Rödfärg under Vasaloppet den 6 mars. Falu Rödfärg, som varit samarbetspartner till Vasaloppet sedan 2021, har tidigare lanserat ett Ski Team för motionärer i Öppet Spår, men utökar nu även med ett elitteam.

Som samarbetspartner till Vasaloppet vill Falu Rödfärg i år satsa stort på firandet av 100-årsjubileet, därför presenterar de nu ett team med två starka namn inom svensk skidsport. Simon Andersson från Falun-Borlänge SK och Karl-Johan Westberg från Borås SK kommer att åka Vasaloppet den 6 mars som ett tävlingsteam för Falu Rödfärg. 

– Vi är väldigt glada att få samarbeta med två riktigt vassa skidåkare och känner att det här elitteamet adderar lite extra färg till våra övriga initiativ i Vasaloppsarenan, säger Martin Haglind, försäljningschef på Falu Rödfärg.

”Som kronan på verket”
Förutom elitteamet, har Falu Rödfärg också bildat ett Ski Team för motionärer. Ski Teamet, som går under devisen ”Sveriges folkligaste Ski Team”, består av hundra deltagare från hela Sverige som alla kommer att åka Öppet Spår i specialgjorda Falu Rödfärg-skidkläder.

– Vi startade vårt fantastiska Ski Team som kommer hjälpa oss att sätta färg på Öppet Spår. Men vi ville även sätta vår prägel på det ordinarie Vasaloppet och fick därför idén om att sätta ihop ett litet elitteam som kronan på verket, säger Martin Haglind.


Om Falu Rödfärg

I över 250 år har Falu Rödfärg tillverkats enligt samma grundrecept, med det unika, naturpigmentet från Falu Gruva. Den mineralrika färgen ger skyddande och bevarande egenskaper på trä och pigmentets naturliga kiselkristaller ger en vacker lyster åt sjöbodar, torp och lador till offentliga byggnader och arkitektritade villor. Idag är företaget ett fristående dotterbolag inom Stora Enso. Som varumärke är Falu Rödfärg ett av landets äldsta.


Kontaktpersoner

Martin Haglind
Försäljningschef
Martin Haglind