2018-06-15 09:25Nyheter

Falu Rödfärg lanserar Folkets Rödfärgspris
 - tävlingen som hyllar Sveriges alla röda stugor

null

Sedan 2002 har Falu Rödfärg delat ut det prestigefulla Rödfärgspriset till utvalda arkitekter runtom i landet. Nu har allmänheten chans att nominera sitt bidrag till Folkets Rödfärgspris, en hyllning till alla de röda hus och stugor som är en så självklar del av det svenska landskapet.

- Falu Rödfärg har en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1500-talet. Trots det har färgen lyckats hålla sig modern i alla tider och genom många, många generationer. Medan arkitekternas Rödfärgspris hyllar nytänkande i samklang med tradition, vill vi med Folkets Rödfärgspris hylla det där vi inte riktigt kan definiera men som vi känner igen när vi ser det – charm, säger Janne Waxin, Försäljningschef, Falu Rödfärg.

Det spelar ingen roll om huset är nybyggt eller gammalt. Så länge det är målat med Falu Rödfärg eller annan slamfärg kan det vara med och tävla. Och alla kulörer är välkomna, inte bara rött.

Tävlingsupplägg
Tävlingen genomförs online genom Rödfärgsprisets hemsida. De tävlande nominerar sitt bidrag genom att ladda upp minst 1 av sina finaste bilder på det hus de vill nominera. De får då en länk till röstningen som de kan dela i sina sociala kanaler och tagga med #FolketsRödfärgspris. Eftersom det här är just Folkets Rödfärgspris är det de bidrag som fått flest röster i slutet på sommaren som kammar hem förstaplatsen.

Vinnaren får en hotellvistelse för i Stockholm samt biljetter till Rödfärgsprisets gala och prisutdelning där vinnaren får ta emot sitt pris inför några av Sveriges främsta arkitekter. Vinnaren får också ett presentkort på Falu Rödfärg för en ommålning av sitt hus samt Falu Rödfärgs exklusiva designfilt.

Tävlingsbidragen skickas in på rodfargspriset.se.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Janne Waxin, försäljningschef, Falu Rödfärg, tfn 073 – 040 59 75 


Om Falu Rödfärg

Falu Rödfärg är ett av Sveriges äldsta aktiebolag, grundat 1764 som Stora Kopparbergs Bergslags AB. Idag är företaget ett fristående dotterbolag inom Stora Enso. Även som varumärke är Falu Rödfärg ett av landets äldsta. I snart 250 år har Falu Rödfärg tillverkats enligt samma grundrecept, med det unika, naturpigmentet från Falu Gruva. Den mineralrika färgen ger skyddande och bevarande egenskaper på trä och pigmentets naturliga kiselkristaller ger en äkta lyster åt alltifrån sjöbodar, torp och lador till offentliga byggnader och arkitektritade villor.